Vijg-Haver Pannenkoek

Bij de gezondheidswinkel kocht ik afgelopen week bananenmeel. Ik had het nog nooit gezien. Meenemen dus! Diezelfde dag nog bakte ik er een bananencake van; het recept stond achterop de verpakking. Nee, die cake smaakte me niet. De bananen-smaak was te overheersend. Het bananenmeel zal ik dus voortaan in mindere mate gebruiken. Dat is maar goed ook, want zo goedkoop was het niet.

Wanneer ik me niet hoef te haasten s’ochtends sta ik graag pannenkoekjes te bakken als ontbijt. In deze Vijg-Haver pannenkoekjes gebruikte ik ook het bananenmeel. Dit keer heel wat minder. Heerlijk ontbijt!!!

Dit heb je nodig: 2oo gram havermeel, 50 gram amandelmeel, 2 el bananenmeel, beetje kaneel, snuf zout, 12 gedroogde vijgen, 6 eieren, 1 el perenstroop, 400 ml havermelk, roomboter.

Aan de slag: Klop de eieren luchtig en snijd de vijgen in stukjes. Meng het meel, de kaneel, de stukjes vijg en het zout met elkaar. Voeg het ei-mengsel, de melk en de stroop toe en mix het tot een beslag. Verhit de pan en bak de pannenkoekjes in roomboter aan beide kanten bruin. Lekker met een bananen-shake!

Bananen-shake: Doe stukjes bevroren banaan in de blender en voeg havermelk toe tot de banaan onder staat. YUM!